Een ritje op een olifant, zwemmen met dolfijnen, knuffelen of wandelen met wilde katten zoals leeuwen, cheeta’s of tijgers of dansende apen. Het klinkt onschuldig, maar voor de dieren is het verschrikkelijk. World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP starten daarom vandaag een online bewustwordingscampagne. Tijdens de drukste weken op Schiphol wijzen zij toeristen op het leed dat schuilgaat achter dit vermaak met wilde dieren. Dit is derde keer dat de organisaties samen optrekken in de vakantieperiode om de aandacht van reizigers te trekken.
World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP willen deze groeiende vorm van dierenmishandeling onder de aandacht brengen van een groot publiek. Toerisme waar wilde dieren bij betrokken zijn, is wereldwijd big business. Jaarlijks gaat er naar schatting 250 miljard dollar in om. Dagelijks worden er meer dan 550.000 dieren mishandeld voor toerismedoeleinden.
#THINK AGAIN
Met de oproep #THINK AGAIN en indringende beelden van wilde dieren hopen de drie organisaties dat toeristen tijdens hun vakantie niet zullen bijdragen aan deze vorm van ‘vermaak’. De drie organisaties stellen: als je op een wild dier kunt rijden, met ze kunt wandelen, ze kunt knuffelen of een selfie met ze kunt maken, doe het dan niet. Je ziet vaak niet direct wat voor leed hierachter schuilgaat, maar dieren doen dit niet van nature. Ze worden uit het wild gerukt, in sommige gevallen specifiek gefokt voor de toerist en soms op gruwelijke wijze getraind zodat ze ‘geschikt’ worden voor de omgang met toeristen of om kunstjes te vertonen. Think again!
- Tips voor een diervriendelijke vakantie
Als toerist kun je de dieren helpen door attracties met wilde dieren te vermijden. Bijvoorbeeld door:
– Niet op de foto te gaan met een wild dier
– Niet met wilde dieren te knuffelen, wandelen of zwemmen
– Geen olifanten te voeren, wassen of erop rijden
– Niet naar shows te gaan waarin wilde dieren kunstjes doen (circussen of dolfijnenshows)
– Alleen echt diervriendelijke opvangcentra te bezoeken, waar geen interactie met wilde dieren mogelijk is.
Voor de campagne is een speciaal filmpje gemaakt, zie hieronder. Help ons door het filmpje te delen bijvoorbeeld op jouw social media!
Op onze website knuffelfarms kun je meer informatie vinden over de fokindustrie van leeuwen. We hebben ook een internationale website waar je in meer dan 8 talen alle informatie over knuffelfarms en canned hunting kunt teruglezen.