De organisatie N/a’an ku sê (Namibië) zet zich in voor de wilde dieren en de lokale bevolking (San). Het hoofdkantoor van N/a’an ku sê ligt nabij Windhoek in Namibië, maar daarnaast zijn er nog diverse andere dependances. Na/a’nku sê vangt ook dieren op die niet terug te plaatsen zijn en dus voor hun zorg afhankelijk zijn van N/a’an ku sê. Ivory is 1 van deze dieren.
Ivory kwam als welp aan bij N/a’an ku sê. Ze was nog erg jong; slechts 5 maanden oud. Haar moeder was gedood door een boer in het Zuiden van Namibië. Aldus zijn zeggen doodde zij met regelmaat vee. Toen hij de welp aantrof, besloot hij N/a’an ku sê te bellen. Ivory werd in eerste instantie opgevangen in Kanaan, een dependance van N/a’an ku sê in het Zuiden van het land. Toen het benodigde papierwerk in orde was gemaakt, kon zij naar haar forever home; de opvang in Windhoek. Ivory heeft het niet op mensen, zeer waarschijnlijk veroorzaakt door de vervelende associaties die ze daarmee heeft. Haar verzorgers beziet ze dan ook het liefste op afstand en als ze, in haar beleving, te dichtbij komen, laat Ivory duidelijk merken dat ze daar niet van gediend is.
Ivory kan niet teruggeplaatst worden in het wild; ze heeft te weinig geleerd van haar moeder en zou het niet overleven. Ze is dus voor haar zorg levenslang afhankelijk van N/a’an ku sê.
De opgevangen dieren bij N/a’an ku sê verblijven hier soms voor korte tijd; indien mogelijk worden ze teruggeplaatst in het wild. Voor sommige dieren is dat echter onmogelijk. Bijvoorbeeld omdat ze, net als Ivory, als wees bij N/a’an ku sê kwamen en te weinig geleerd hebben van hun moeder om het te kunnen overleven in het wild. Zij zijn dan volledig afhankelijk van de zorg die N/a’an ku sê biedt zoals eten, medische zorg en een goed verblijf om de dieren een leven van kwaliteit te kunnen geven.
N/a’an ku sê wil zich echter niet alleen zien als opvangcentrum en heeft altijd als focus de wilde dieren. En die visie ondersteunen wij als SPOTS. Uiteindelijk willen we een wereld waarbij niet alleen cheeta’s in opvang leven maar juist ook in het wild. Vandaar dat we middels dit adoptieprogramma zorgen voor beiden; we helpen Ivory maar ondersteunen middels het adoptieschap ook het werk voor de dieren in het wild. Zoals de Rapid Respons Unit. Deze unit treedt direct in actie als een boer belt en aangeeft een ‘probleem’ dier op zijn land te hebben. Directe actie is dan nodig om te voorkomen dat het dier wordt gedood. N/a’an ku sê probeert er altijd naar te streven dat de dieren op het land van de boer kunnen blijven. Ze voorzien het dier dan van GPS collar. Zo’n GPS collar kost gemiddeld EUR 3000,-.
Middels ons adoptieproject willen wij N/a’an ku sê in al deze kosten ondersteunen. Vandaar dat we het gedeelde adoptieouderschap hebben opgezet. Samen met andere adoptie ouders wordt u adoptie ouder van Ivory waarvoor u EUR 6,- per maand betaald.
De adoptie van Ivory omvat dus meer dan haar adoptie alleen! U helpt niet alleen haar maar niet minder belangrijk, ook de wilde cheeta’s. Als adoptie ouder aan dit project helpt u;
Meld u direct online aan als adoptieouder. U ontvangt dan van ons een bevestiging per e-mail.
De wilde katachtigen staan op punt van uitsterven. Dat mogen we niet laten gebeuren. We willen immers een wereld waar generaties na ons nog kunnen genieten van deze prachtige dieren. Help ons en word donateur, adoptieouder of doe een eenmalige gift.
Op 30 december 2022, bijna twee jaar na de eerste aankondiging dat
Contactgegevens
L.P. Van Mallandstraat 46
4754 AP Stampersgat
Telefoon: 06-4094 7232
E-mail: info@stichtingspots.nl